Arend-Jan Weijsters nieuwe directeur Museum Het Valkhof

Arend-Jan Weijsters (LinkedIn)
Arend-Jan Weijsters (LinkedIn)
Arend-Jan Weijsters wordt de nieuwe directeur van Museum Het Valkhof in Nijmegen. De Raad van Toezicht van het museum heeft dat afgelopen week besloten.

Arend-Jan Weijsters is de opvolger van Marijke Brouwer die dertien jaar lang aan het hoofd stond van het museum. Onder haar leiding werden er onder meer exposities georganiseerd met het werk van de Gebroeders van Limburg, een expositie over Herculaneum en de tentoonstelling Luxe en Decadentie.

Weijsters (1961) is sinds 2011 directeur van het Nationaal Glasmuseum Leerdam. Voor die tijd werkte hij in leidinggevende functies bij onder meer het Rijksmuseum Amsterdam, ABN AMRO Kunststichting, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbemuseum.

De nieuwe directeur zegt het als zijn opdracht te zien om…

- advertentie -

‘het publiek in Museum het Valkhof mee te nemen langs archeologie tot aan hedendaagse kunst. Waarbij deze uiteenlopende disciplines op een inhoudelijke en attractieve manier met elkaar kunnen worden verbonden’.

Weijsters begint zijn werkzaamheden bij Museum Het Valkhof op 14 september aanstaande.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: