Bijzondere privécollectie tijdelijk te zien

In een monumentaal pand aan de Herengracht 512 in Amsterdam is momenteel een hele bijzondere tentoonstelling te zien: Van Goltzius tot Van Gogh. In deze tentoonstelling is werk te zien uit de verzameling van de in 1974 overleden kunsthandelaar Piet de Boer.

Deze verzameling is rijk en bijzonder. De komende maand zijn aan de Herengracht bijna honderdvijftig schilderijen en tekeningen te zien, waaronder het bekende werk Korenveld dat Vincent van Gogh in 1888 schilderde. Ook de Van Gogh Naaiende Scheveningse vrouw uit 1881 is te bewonderen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld werken van Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Jan Lievens en Hendrick Goltzius te zien.

De tentoonstelling is georganiseerd door Stichting P. en N. de Boer, die een deel van de kunstwerken beheert die kunsthandelaar Piet de Boer in de loop van zijn leven bijeenbracht. In 1966 was de collectie voor het laatst voor het publiek te zien.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: