Bloed van John F. Kennedy onder de hamer

Het stukje leer met bloed van Kennedy (Nate D. Sanders)
Het stukje leer met bloed van Kennedy (Nate D. Sanders)
De Amerikaanse president John F. Kennedy werd op 22 november 1963 vermoord terwijl hij per auto een rit door Dallas maakte. Bij een Amerikaans veilinghuis wordt binnenkort een stuk leer uit de auto geveild waarop een beetje bloed van de president is achtergebleven.


Toen de president werd neergeschoten, zat hij op de achterbank van een Lincoln Continental X-100 uit 1961. Na de moord werd een stuk leer met bloed van de achterbank gehaald, voor onderzoek. Het stukje leer heeft een afmeting van 0,5 bij 2 centimeter en wordt te koop aangeboden door veilinghuis Nate D. Sanders.

Heel massaal wordt er nog niet op het bijzondere veilingobject geboden. Er zijn tot nu toe vijf biedingen uitgebracht. het hoogste bod staat momenteel op 2363 dollar, maar er kan nog zo’n dertien uur geboden worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: