Camperts ‘Vurrukkulluk’ wordt verfilmd

Panda volgens een oude boekomslag
Matthijs van Heijningen en Frans Weisz gaan Het leven is vurrukkulluk van schrijver Remco Campert verfilmen. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het leven is vurrukkulluk kwam in 1961 uit en was het romandebuut van Remco Campert. Het boek draait om twee vrienden, Mees en Boelie, die verliefd worden op een zestienjarige meisje genaamd Panda. Nadat dit meisje een oude man heeft beroofd organiseert het drietal een groot feest.Het boek stond onlangs centraal in de jaarlijkse leescampagne Nederland Leest.

- advertentie -

Camperts romandebuut werd destijds erg goed ontvangen door de literaire critici, onder meer vanwege de lichte en ironische verteltrant. Het boek is inmiddels een klassieker uit de Nederlandse literatuur.

Wanneer de opnames starten is nog niet bekend en ook is nog onduidelijk wie de hoofdrollen in de film gaan spelen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: