Week van de koloniale geschiedenis

Camperts ‘Vurrukkulluk’ wordt verfilmd

Panda volgens een oude boekomslag
Matthijs van Heijningen en Frans Weisz gaan Het leven is vurrukkulluk van schrijver Remco Campert verfilmen. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het leven is vurrukkulluk kwam in 1961 uit en was het romandebuut van Remco Campert. Het boek draait om twee vrienden, Mees en Boelie, die verliefd worden op een zestienjarige meisje genaamd Panda. Nadat dit meisje een oude man heeft beroofd organiseert het drietal een groot feest.Het boek stond onlangs centraal in de jaarlijkse leescampagne Nederland Leest.

- advertentie -

Camperts romandebuut werd destijds erg goed ontvangen door de literaire critici, onder meer vanwege de lichte en ironische verteltrant. Het boek is inmiddels een klassieker uit de Nederlandse literatuur.

Wanneer de opnames starten is nog niet bekend en ook is nog onduidelijk wie de hoofdrollen in de film gaan spelen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: