Dark
Light

Datum Museumnacht Amsterdam bekend

Auteur:
1 minuut leestijd

De Museumnacht wordt dit jaar gehouden op 2 november
De Museumnacht wordt dit jaar gehouden op 2 november
De Amsterdamse Museumnacht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 2 november. De organisatie heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het evenement is toe aan de veertiende editie en er doen dit keer vijftig musea en culturele instellingen mee, waaronder het Rijksmuseum, Ons’ Lieve Heer op Solder en het Tropenmuseum.


Dit zijn er vijf meer dan afgelopen jaar en daardoor kan de organisatie meer kaarten verkopen: 30.000. Afgelopen jaar werden er 27.500 kaarten verkocht. Het evenement was daarmee uitverkocht.

Vanaf 2 oktober kunnen er kaarten voor de veertiende editie van de Museumnacht worden gekocht. Met die kaarten kan men tijdens de Museumnacht tussen zeven uur ’s avonds en twee uur ’s nachts een musea bezoeken en gratis reizen met het GVB vervoer. De afgelopen jaren was de Museumnacht ruim van tevoren uitverkocht. Bezoek voor meer informatie de website van het evenement.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×