Week van de koloniale geschiedenis

Duitsland retourneert gestolen fragmenten piramide van Cheops

Piramide van Cheops - cc
Piramide van Cheops – cc
Duitsland heeft vrijdag vijftien stukken van de piramide van Cheops teruggegeven aan de ambassadeur van Egypte in Berlijn. De fragmenten werden ongeveer een jaar geleden door twee amateurarcheologen gestolen en het land uitgesmokkeld.


De twee dieven dachten dat het geen probleem was, wanneer ze enkele stukken van de piramide mee naar huis zouden nemen om te onderzoeken. In Egypte werd echter met veel verontwaardiging gereageerd toen de diefstal aan het licht kwam. Mogelijk worden de twee in eigen land nog strafrechtelijk vervolging voor diefstal en beschadiging van de piramide.

Wereldwonder

De piramide van Cheops behoort tot de beroemdste piramides van Egypte. Het is het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. De 147 meter hoge piramide werd rond 2500 voor Christus gebouwd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: