Educatief pakket ontwikkeld voor Maand van de Geschiedenis

Bij mij om de hoek
Naar aanleiding van de komende Maand van de Geschiedenis is er een educatief pakket ontwikkeld rond het thema van de geschiedenismaand: Vorst & Volk. Titel van het onderwijspakket luidt: Bij mij om de hoek.

Op de website www.maandvandegeschiedenis.nl/bijmijomdehoek zijn docentenhandleidingen,


leerlingenmateriaal en instructiefilmpjes te vinden. In de filmpjes wordt uitgelegd hoe je historisch onderzoek kan doen. Verder zijn er overzichten met canonvensters, websites en boeken over Vorst & Volk. Deze instructies en inspiratiepagina’s zijn handige hulpmiddelen om historisch onderzoek te doen, ook voor andere educatieve projecten.

- advertentie -

De samenstellers van het pakket dat op maat is gemaakt voor op de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs:

Het Keizer Karel College en de Prinses Beatrixschool, de Wilhelminaboom in het park, het kasteel aan de rand van het dorp, het monument van de vorst op het plein, een bijzonder object in het museum; in elke stad of dorp is er wel een plek of object te vinden die te maken heeft met Vorst & Volk.

Het is de bedoeling dat leerlingen in heel Nederland in oktober, de geschiedenismaand, aan de slag gaan met de geschiedenis van Vorst & Volk. Op de website van de Maand van de Geschiedenis kan men de gemaakte verhalen of films vervolgens opvoeren. Er kan dan ook een prijs worden gewonnen.

Bij mij om de hoek is ontwikkeld door het Nederlands Openluchtmuseum en is een samenwerking met Rijksmuseum, Stichting entoen.nu, Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) en Andere Tijden (NTR/VPRO).

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: