Eerste boek bedenker Sherlock Holmes gepubliceerd

1 minuut leestijd

Arthur Conan Doyle – Foto: Conan Doyle Estate Ltd.
In Groot-Brittannië is deze week het eerste boek van de beroemde schrijver Arthur Conan Doyle (1859-1930) uitgebracht. Het is voor het eerst dat het boek wordt uitgegeven. Dat meldt de British Library.

De Britse schrijver Arthur Conan Doyle is vooral bekend geworden als de schepper van de beroemde detective Sherlock Holmes en diens wat onnozele hulpje Dr. Watson. Tussen 1883 en 1884 schreef de toen 23-jarige Conan Doyle een novelle: The Narrative of John Smith. Het manuscript van dit eerste boek verdween echter bij de post toen hij het naar



de uitgever had gestuurd.

De schrijver probeerde het verhaal hierna uit zijn hoofd nog een keer op te schrijven. Dit lukte, maar deze tweede versie stuurde Conan Doyle nooit naar de uitgever. Op latere leeftijd zei hij ooit dat zijn ergernis over het verlies van het oorspronkelijke manuscript alleen overtroffen kon worden door uitgave van de tweede versie.

The British Library in Londen heeft ruim tachtig jaar na de dood van de auteur besloten het semi-autobiografische werk alsnog uit te brengen. De manuscripten van het boek worden tot begin januari in de bibliotheek tentoongesteld.

Volgens de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk biedt het werk een uniek inkijkje in het hoofd van de bedenker van Sherlock Holmes.

Of het boek ook in het Nederlands uitgebracht zal worden is nog niet bekend.

Op het moment dat Conan Doyle de eerste versie van het boek schreef had hij al verschillende korte verhalen geschreven voor literaire tijdschriften. Met The Narrative of John Smith probeerde hij voor de eerste keer een langer verhaal te schrijven.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 53.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×