Dark
Light

Geestelijk vader Thunderbirds overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

thunderbirds – Still YouTube
Gerry Anderson, de man die de beroemde Britse televisieserie Thunderbirds bedacht, is woensdag op 82-jarige leeftijd overleden.

De sciencefiction-serie werkte met marionetten en werd vanaf 1965 uitgezonden. De serie werd een wereldwijd succes. In totaal werden er 32 afleveringen gemaakt. Daarnaast kwamen er twee films: Thunderbirds Are Go en Thunderbird 6. In 2004 verscheen tot slot nog de live-actionfilm Thunderbirds.


Gerry Anderson kwam naar eigen zeggen op het idee van de Thunderbirds door een mijnramp die zich in 1963 voordeed in Duitsland. Verschillende mijnwerkers kwamen toen onder de grond vast te zitten. Om deze mijnwerkers te redden moest er apparatuur overgebracht worden vanuit Bremen en dat duurde zo’n acht uur. Anderson bedacht toen dat het fantastisch zou zijn als er een organisatie was die altijd binnen een uur met de juiste spullen op de gewenste locatie kon komen.

Zijn televisieserie Thunderbirds draaide om zo’n organisatie, de International Rescue. Leden van deze organisatie konden met allerlei geavanceerde apparatuur te hulp schieten bij rampen.

Gerry Anderson leed al enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer.

Geestelijk vader Thunderbirds overleden

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×