Week van de koloniale geschiedenis

Historisch Nieuwsblad op zoek naar ‘Beste Geschiedenisboek aller tijden’

Het Historisch Nieuwsblad heeft een verkiezing georganiseerd voor het Beste Geschiedenisboek aller tijden. De verkiezing is georganiseerd naar aanleiding van het vijfentwintigjarig bestaan van het geschiedenismagazine.

De komende tijd kan het publiek geschiedenisboeken nomineren voor de titel ‘Beste Geschiedenisboek aller tijden’. De redactie van het magazine heeft in samenwerking met historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer een longlist samengesteld van 250 geschiedenisboeken op. Lezers kunnen echter ook zelf een boek aandragen, mocht de bewuste titel niet op de lijst staan.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober) wordt bekendgemaakt welk boek de verkiezing gewonnen heeft. Op de verkiezingswebsite zijn ook filmpjes te vinden van historici die bepaalde boeken aanprijzen.

Maarten van Rossem over ‘Zwaarden, Paarden en ziektekiemen’ van Jared Diamond

- advertentie -

Meer informatie over Zwaarden, Paarden en ziektekiemen

Marita Mathijsen over ‘De vergeten wetenschappen’ van Rens Bod

Meer informatie over De vergeten wetenschappen
Zie ook: geschiedenis-winkel.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: