Historisch Nieuwsblad op zoek naar ‘Beste Geschiedenisboek aller tijden’

Het Historisch Nieuwsblad heeft een verkiezing georganiseerd voor het Beste Geschiedenisboek aller tijden. De verkiezing is georganiseerd naar aanleiding van het vijfentwintigjarig bestaan van het geschiedenismagazine.

De komende tijd kan het publiek geschiedenisboeken nomineren voor de titel ‘Beste Geschiedenisboek aller tijden’. De redactie van het magazine heeft in samenwerking met historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer een longlist samengesteld van 250 geschiedenisboeken op. Lezers kunnen echter ook zelf een boek aandragen, mocht de bewuste titel niet op de lijst staan.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober) wordt bekendgemaakt welk boek de verkiezing gewonnen heeft. Op de verkiezingswebsite zijn ook filmpjes te vinden van historici die bepaalde boeken aanprijzen.

Maarten van Rossem over ‘Zwaarden, Paarden en ziektekiemen’ van Jared Diamond

- advertentie -

Meer informatie over Zwaarden, Paarden en ziektekiemen

Marita Mathijsen over ‘De vergeten wetenschappen’ van Rens Bod

Meer informatie over De vergeten wetenschappen
Zie ook: geschiedenis-winkel.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: