Dark
Light

Hunebedcentrum werkt samen met forensische dienst politie

Auteur:
1 minuut leestijd

Vingerafdruk
Het Hunebedcentrum in Borger gaat samenwerken met de afdeling forensische opsporing van de politie Noord-Nederland. De instelling heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Bij de samenwerking is nog een derde partij betrokken: de particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs Saxion Next uit Deventer. De drie partijen gaan gezamenlijk een expositie ontwikkelen. Daarnaast worden er een onder meer een symposium, lezingen en workshops georganiseerd. Hein Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum, over de samenwerking:De bekendste metafoor voor de archeoloog is die van detective van de prehistorie. Zo kwamen we op de politie en via hen op de opleiding HBO-archeologie in Deventer. Er werd enthousiast gereageerd op ons verzoek eens te komen praten. En zo is het gekomen. Het ligt ook wel enigszins voor de hand om deze samenwerking te zoeken, omdat zowel de detective als de archeoloog nauwgezet onderzoek doen op de plaats delict, al gaat het om gebeurtenissen, die in tijd ver uit elkaar liggen.

Het Hunebedcentrum en de politie kwamen een jaar geleden met elkaar in contact tijdens een bodemscan die het Hunebedcentrum toen liet uitvoeren op de keldervloer van het grootste hunebed bij Borger.

Een stagiair van Saxion Next gaat de komende tijd samen met archeologe Nadine Lemmers een plan van aanpak voor de samenwerking uitwerken. Het is de bedoeling dat er in 2012 verschillende activiteiten worden ontplooid. De gezamenlijke expositie staat hierbij centraal.

×