Dark
Light

Indisch Herinneringscentrum verhuist naar Den Haag

Auteur:
1 minuut leestijd
Postzegel uit Nederlands-Indië (Geheugen van Nederland)
Postzegel uit Nederlands-Indië (Geheugen van Nederland)

Het Indisch Herinneringscentrum verlaat Landgoed Bronbeek in Arnhem en verhuist naar Den Haag. Op de nieuwe locatie wil de organisatie uitgroeien tot een volwaardig herinneringscentrum voor een nationaal en internationaal publiek met aandacht voor het Indisch materieel en immaterieel erfgoed.

De keus voor Den Haag is niet vreemd, omdat die stad een grote link met het Indisch verleden heeft. Waar het centrum straks precies gehuisvest wordt is nog niet bekend. De voorkeur van de organisatie gaat uit naar een locatie in de buurt van het Indisch monument.

Het Indisch Herinneringscentrum is een nationaal Herinneringscentrum van de Tweede Wereldoorlog, vergelijkbaar met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Nationaal Monument Kamp Vught en Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Het Ministerie van VWS verleent subsidies aan deze vier nationale herinneringscentra.

Herinnering

Het Indisch Herinneringscentrum houdt de herinnering levend aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de nasleep daarvan. Dit onder meer via educatieve projecten. Het herinneringscentrum:

“Het levend houden van de herinnering zorgt ervoor dat veel mensen – en voornamelijk de jeugd – zich bewust zijn van de betekenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de gevolgen daarvan destijds voor overzeese landgenoten. We hanteren daarbij het motto: ‘Indisch Geheugen voor de Toekomst’.”

Meer Nederlands-Indië
Overzicht van boeken over Nederlands-Indië en Indonesië

×