Week van de koloniale geschiedenis

‘Hoofd van een boerin’ – Vincent van Gogh

Geveild voor 600.000 euro

Bij een veiling in Duitsland is een klein schilderij van Vincent van Gogh geveild voor een bedrag van 600.000 euro. Het gaat om het werk ‘Hoofd van een boerin, profiel naar rechts’.

Van Gogh maakte dit schilderijtje toen hij in 1884 en 1885 in Brabant werkte. Volgens kenners moeten veel van de boerenwerken die hij destijds maakte beschouwd worden als voorstudies voor zijn meesterwerk De Aardappeleters.

Veilinghuis Villa Grisebach in Düsseldorf had de waarde van het schilderij – met een afmeting van 41 bij 30,5 centimeter – ook op ongeveer 600.000 euro geschat. Het schilderij was sinds de jaren tachtig in handen van een particuliere verzamelaar. Wie de nieuwe eigenaar is, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

- advertentie -
'Hoofd van een boerin, profiel naar rechts' - Vincent van Gogh
‘Hoofd van een boerin, profiel naar rechts’ – Vincent van Gogh

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: