///

‘Hoofd van een boerin’ – Vincent van Gogh

Geveild voor 600.000 euro
'Hoofd van een boerin, profiel naar rechts' - Vincent van Gogh
'Hoofd van een boerin, profiel naar rechts' - Vincent van Gogh

Bij een veiling in Duitsland is een klein schilderij van Vincent van Gogh geveild voor een bedrag van 600.000 euro. Het gaat om het werk ‘Hoofd van een boerin, profiel naar rechts’.

Van Gogh maakte dit schilderijtje toen hij in 1884 en 1885 in Brabant werkte. Volgens kenners moeten veel van de boerenwerken die hij destijds maakte beschouwd worden als voorstudies voor zijn meesterwerk De Aardappeleters.

Veilinghuis Villa Grisebach in Düsseldorf had de waarde van het schilderij – met een afmeting van 41 bij 30,5 centimeter – ook op ongeveer 600.000 euro geschat. Het schilderij was sinds de jaren tachtig in handen van een particuliere verzamelaar. Wie de nieuwe eigenaar is, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

'Hoofd van een boerin, profiel naar rechts' - Vincent van Gogh
‘Hoofd van een boerin, profiel naar rechts’ – Vincent van Gogh

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: