Leven met Oranje: De Greet Hofmans-affaire

Krantenbericht over de Greet Hofmans-affaire - Still YouTube
Krantenbericht over de Greet Hofmans-affaire – Still YouTube
In het kader van de tentoonstelling Leven met Oranje bij Beeld en Geluid in Hilversum vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes wekelijks over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media.

Deze week staat hij stil bij de Greet Hofmans-affaire. Terwijl er in het huwelijk tussen Juliana en Bernhard enorme spanningen waren trad het koninklijk paar in 1956 naar buiten alsof er niets aan de hand was. Wijfjes spreekt van een sterk staaltje image building en wijst er ook op dat het Polygoonjournaal het spel van Juliana en Bernhard vrij braaf meespeelde.

Zie hier de rubriek bij Beeld & Geluid

Huub Wijfjes over de beelden:

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: