Loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt

Sint-Amandsberg – Foto: CC/LimoWreck

In Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent, hebben archeologen loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. De vondst werd gedaan door medewerkers van archeologisch adviesbureau BAAC.

Archeologen onderzoeken sinds eind mei een ongeveer vijf hectare groot terrein in Sint-Amandsberg. Dit voorafgaand aan een groot woningbouwproject. In het gebied zijn recent ongeveer één kilometer loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd.Het gaat volgens de archeologen om standaard loopgraven die mogelijk met behulp van heuveltjes zand of zandzakjes werden opgehoogd. De greppels zijn ongeveer één meter diep en vijftig centimeter breed. In de loopgraven hebben de archeologen materiaal van Duitse soldaten gevonden, waaronder blikjes en bierflesjes. Munitie werd er echter nauwelijks gevonden.

- advertentie -

Naast de loopgraven hebben de archeologen in het gebied recent ook een grafheuvel uit de middenbronstijd gevonden. Eerder waren op het terrein al drie van dit soort grafheuvels gevonden. De grafheuvels hebben een diameter van 20 tot 32 meter en dateren van ongeveer 2000 tot 1000 voor Christus.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: