Dark
Light

Maritiem Museum krijgt bijzondere leerstoel aan Erasmus Universiteit

Auteur:
1 minuut leestijd

Maritiem Museum Rotterdam
Het Maritiem Museum in Rotterdam krijgt een bijzondere leerstoel maritieme geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Momenteel is het museum op zoek naar een persoon die deze leerstoel kan gaan bekleden. De nieuwe bijzonder hoogleraar gaat ook als wetenschapsconservator in het museum aan de slag.

Het museum is blij met de nieuwe leerstoel en hoopt dat die zal zorgen voor nieuwe inzichten zodat er nieuwe verhalen over de maritieme wereld kunnen worden verteld.


De aanstelling van een bijzonder hoogleraar maritieme geschiedenis aan de Erasmus Universiteit geldt voor een periode van vier jaar. Binnen deze periode geeft de hoogleraar onderwijs aan studenten, verricht onderzoek, publiceert en coördineert het wetenschappelijk onderzoek binnen het Maritiem Museum.

Decaan van Erasmus School of History, Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Dick Douwes:

De unieke brugfunctie tussen universiteit en museum die met dit bijzonder hoogleraarschap tot stand komt, is van groot belang. Het museum krijgt academische input en de universiteit kan zijn maatschappelijke relevantie in de praktijk brengen.

De kosten voor de aanstelling van de hoogleraar maritieme geschiedenis worden betaald door verschillende fondsen en stichtingen, waaronder de Stichting Bevordering van Volkskracht, het Mondriaan Fonds, en de Vereniging Vrienden van het Maritiem Museum Rotterdam.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.789 actieve abonnees)

"Honderden historici brachten hun kennis al in."

Overzicht van auteurs op Historiek

Ook interessant

Zelfde rubriek

×