Dark
Light

Maritiem Museum krijgt bijzondere leerstoel aan Erasmus Universiteit

Auteur:
1 minuut leestijd

Maritiem Museum Rotterdam
Het Maritiem Museum in Rotterdam krijgt een bijzondere leerstoel maritieme geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Momenteel is het museum op zoek naar een persoon die deze leerstoel kan gaan bekleden. De nieuwe bijzonder hoogleraar gaat ook als wetenschapsconservator in het museum aan de slag.

Het museum is blij met de nieuwe leerstoel en hoopt dat die zal zorgen voor nieuwe inzichten zodat er nieuwe verhalen over de maritieme wereld kunnen worden verteld.


De aanstelling van een bijzonder hoogleraar maritieme geschiedenis aan de Erasmus Universiteit geldt voor een periode van vier jaar. Binnen deze periode geeft de hoogleraar onderwijs aan studenten, verricht onderzoek, publiceert en coördineert het wetenschappelijk onderzoek binnen het Maritiem Museum.

Decaan van Erasmus School of History, Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Dick Douwes:

De unieke brugfunctie tussen universiteit en museum die met dit bijzonder hoogleraarschap tot stand komt, is van groot belang. Het museum krijgt academische input en de universiteit kan zijn maatschappelijke relevantie in de praktijk brengen.

De kosten voor de aanstelling van de hoogleraar maritieme geschiedenis worden betaald door verschillende fondsen en stichtingen, waaronder de Stichting Bevordering van Volkskracht, het Mondriaan Fonds, en de Vereniging Vrienden van het Maritiem Museum Rotterdam.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×