Dark
Light

Medeaanklager Demjanjukproces overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Rob Wurms, een van de zogenaamde mede-aanklagers in het Demjanjuk-poces, is vorige week op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS.

Wurms was tot 2003 voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO). In het proces tegen de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk vertegenwoordigde Wurms zijn twee zusjes die tijdens de oorlog werden omgebracht in concentratiekamp Sobibor. Wurms zou binnenkort een betoog houden. Rob Wurms was niet de enige medeaanklager in het Demjanjukproces. Er zijn meer dan dertig slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers die in het proces als medeaanklager optreden.

De 90-jarige Demjanjuk staat in München terecht voor medeplichtigheid aan de moord op bijna 28.000 Joden. De geboren Oekraïner zou tijdens de Tweede Wereldoorlog kampbewaker in Sobibor zijn geweest. Zelf ontkent hij dit. Een week geleden hoorde de in de Oekraïne geboren Demjanjuk zes jaar tegen zich eisen.

Boek: Het Demjanjuk-proces – Reportages van een Nebenkläger

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×