Monumentaal schilderij beschadigd na val

Museum aan de Stroom in Antwerpen
In Museum aan de Stroom in Antwerpen (MAS) is vrijdagochtend een monumentaal werk van de negentiende-eeuwse kunstschilder Robert Mols (1848-1903) naar beneden gevallen. Het museum heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om het schilderij Rede van Antwerpen uit 1878. Het doek – dat een afmeting van ongeveer 9,5 bij 3 meter – werd door het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) in langdurig bruikleen gegeven. Het MAS:Vrijdagmorgen viel het schilderij uit zijn ophanging naar beneden, waarbij het tijdens zijn val de oude fiets uit de opstelling van 1870 raakte. Hierdoor ontstond een scheur van 75 centimeter.

Op het moment van het voorval was het museum nog niet geopend voor het publiek.

- advertentie -

De oorzaak is tot op heden onbekend en wordt door specialisten onderzocht. Maandag verwacht het museum meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: