Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Monumentaal schilderij beschadigd na val

1 minuut leestijd

Museum aan de Stroom in Antwerpen
In Museum aan de Stroom in Antwerpen (MAS) is vrijdagochtend een monumentaal werk van de negentiende-eeuwse kunstschilder Robert Mols (1848-1903) naar beneden gevallen. Het museum heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om het schilderij Rede van Antwerpen uit 1878. Het doek – dat een afmeting van ongeveer 9,5 bij 3 meter – werd door het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) in langdurig bruikleen gegeven. Het MAS:Vrijdagmorgen viel het schilderij uit zijn ophanging naar beneden, waarbij het tijdens zijn val de oude fiets uit de opstelling van 1870 raakte. Hierdoor ontstond een scheur van 75 centimeter.

Op het moment van het voorval was het museum nog niet geopend voor het publiek.

De oorzaak is tot op heden onbekend en wordt door specialisten onderzocht. Maandag verwacht het museum meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.