Museum Speelklok gered dankzij extra subsidie

Draaiorgel uit de collectie van Museum Speelklok
Draaiorgel uit de collectie van Museum Speelklok
Museum Speelklok in Utrecht dreigde de deuren te moeten sluiten in verband met geldtekort. De gemeente Utrecht heeft echter besloten het museum te hulp te komen. Dankzij een incidentele extra subsidie van 135.000 euro is het voortbestaan van het museum voorlopig gegarandeerd.


Museum Speelklok, gevestigd in de Buurkerk in Utrecht, bezit een collectie automatisch spelende muziekinstrumenten. De directeur van het museum klopte onlangs bij de gemeente aan. Bovenop de bestaande jaarlijkse subsidie (718.000 euro), krijgt het museum nu 135.000 euro extra. De gemeente Utrecht:

“Het museum heeft een saneringsoperatie van betekenis uitgevoerd die nog voortduurt. Hierop voortbouwend zal onze wethouder Cultuur met het museum in gesprek gaan over het meerjarenperspectief van het museum en hen verzoeken om een plan van aanpak, dat meer ondernemerschap toont.”

Ook wil de gemeente dat het museum met oplossingen komt voor de verwachte exploitatietekorten in 2015 en 2016.

In totaal ontvangt Museum Speelklok dit jaar 853.000 euro subsidie. Het museum trekt jaarlijks ongeveer 85.000 bezoekers.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: