Week van de koloniale geschiedenis

Museum Zangeres Zonder Naam geopend

Zangeres Zonder Naam
In het Limburgse Stramproy is zaterdag het museum geopend van de Zangeres Zonder Naam. De opening werd verricht door presentator Chiel Montagne.

Volgens initiatiefnemer Albert Binnenmars was het een grote wens van de Zangeres Zonder Naam, Mary Servaes-Bey, dat er een museum van haar zou komen. De laatste jaren van haar leven woonde de zangeres in Stramproy. Ze overleed in 1998.

Mary Servaes vertolkte onder de naam Zangeres Zonder Naam decennialang het Nederlandse levenslied. Ze werd onder meer bekend met nummers als Ach vaderlief, toe drink niet meer en ’t Was aan de Costa del Sol. De zangeres gaf in 1987 in Tilburg een afscheidsconcert.

Het nieuwe museum is gevestigd in een zaal van het restaurant Spieghelpaleis De Luifel in Stramproy.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: