Dark
Light

Muurschildering verbeeldt geschiedenis en toekomst van Flevoland

1 minuut leestijd
De muurschildering in Lelystad
De muurschildering in Lelystad

Aan de Agoraweg in Lelystad is woensdag een grote muurschildering onthuld die de geschiedenis en toekomst van Flevoland verbeeldt. Het kunstwerk, gemaakt door de Griekse street artist Dimitrios Trimintzios, beter bekend als Taxis, toont een symbolisch moederfiguur met kind, als verwijzing naar de pioniersgeest en het nieuwe leven in de regio.

De muurschildering (mural) combineert historische elementen, zoals scheepswrakken, met moderne iconen uit Flevoland. De dijk in de schildering staat symbool voor de eeuwenlange strijd tegen het water. De onthulling werd verricht door wethouder Piet van Dijk, die het belang van kunst in de openbare ruimte benadrukte.

De mural is onderdeel van het landelijke project Museum Murals, een initiatief van het Mauritshuis. Dit project brengt collecties en verhalen uit musea naar de openbare ruimte, met als doel cultuur toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Voor de muurschildering in Lelystad is de collectie van Museum Batavialand als uitgangspunt genomen. Het museum vertelt het verhaal van de Nederlandse maritieme geschiedenis, waterbeheer en de inpoldering van Flevoland, met onder andere de reconstructie van het beroemde VOC-schip Batavia.

Taxis werkt aan de muurschildering
Taxis werkt aan de muurschildering (AG Heeremans Photography – Museum Batavialand)
×