Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

N8 Sokkels naar EYE en Museum van Loon

1 minuut leestijd
Museumnacht Amsterdam
Museumnacht Amsterdam

Twee musea in de hoofdstad krijgen geld van de organisatie van Museumnacht Amsterdam: Filmmuseum EYE en Museum van Loon. Het geld, respectievelijk 20.000 en 10.000 euro, is bedoeld voor projecten voor jongeren.

De Museumnacht bestaat vijftien jaar en daarom besloot de organisatie een prijs in te stellen. Met twee zogenaamde N8 Sokkels, een van goud en een van zilver, wil men de ontwikkeling van museale projecten voor Amsterdamse jongeren stimuleren. De afgelopen tijd kon het publiek stemmen op verschillende musea.

Filmmuseum Eye won de Gouden N8 Sokkel voor het project ‘Silent Films, Loud Music!’. De zilveren versie van de prijs ging naar Museum Van Loon met het project ‘Cultuurkaart voor het MBO’.

De twee musea weten waar ze het prijzengeld voor gaan gebruiken. EYE gaat klassieke oude films zonder geluidsopname toegankelijk maken voor een jongere doelgroep. Museum Van Loon gebruikt het geld om een lobby te starten voor een cultuurpas voor jongeren in het MBO.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.314 actieve abonnees

"Geschiedenis kan helpen onszelf en de wereld rondom ons beter te begrijpen."

Meer informatie over ons project

Volg ons: