N8 Sokkels naar EYE en Museum van Loon

Twee musea in de hoofdstad krijgen geld van de organisatie van Museumnacht Amsterdam: Filmmuseum EYE en Museum van Loon. Het geld, respectievelijk 20.000 en 10.000 euro, is bedoeld voor projecten voor jongeren.

De Museumnacht bestaat vijftien jaar en daarom besloot de organisatie een prijs in te stellen. Met twee zogenaamde N8 Sokkels, een van goud en een van zilver, wil men de ontwikkeling van museale projecten voor Amsterdamse jongeren stimuleren. De afgelopen tijd kon het publiek stemmen op verschillende musea.

Filmmuseum Eye won de Gouden N8 Sokkel voor het project ‘Silent Films, Loud Music!’. De zilveren versie van de prijs ging naar Museum Van Loon met het project ‘Cultuurkaart voor het MBO’.

De twee musea weten waar ze het prijzengeld voor gaan gebruiken. EYE gaat klassieke oude films zonder geluidsopname toegankelijk maken voor een jongere doelgroep. Museum Van Loon gebruikt het geld om een lobby te starten voor een cultuurpas voor jongeren in het MBO.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: