Naakte beelden Rome bedekt vanwege bezoek president Iran

In de Capitolijnse Musea in Rome zijn verschillende naakte beelden bedekt, vanwege het bezoek van de Iraanse president, Hassan Rohani. Het Italiaanse persbureau ANSA heeft dat bekendgemaakt.

Hassan Rohani in 2013 - cc
Hassan Rohani in 2013 – cc
Hassan Rohani is momenteel in Italië vanwege een staatsbezoek. Hij bracht vandaag onder meer een bezoek aan paus Franciscus, die liet weten dat Iran in zijn ogen een “belangrijke rol” kan spelen bij het bij het vinden van politieke oplossingen voor problemen in het Midden-Oosten. Rohani schonk de paus een Perzisch tapijt uit de heilige stad Qhom.

Maandagavond bezocht de Iraanse leider de Italiaanse premier Matteo Renzi. Toen werd ook een bezoek gebracht aan de Capitolijnse Musea. Uit respect voor de Iraanse cultuur en het geloof van Rohani blijkt men daar verschillende naakte beelden te hebben afgedekt. Ook werden sommige beelden verborgen achter speciale constructies.

Frankrijk

In Frankrijk was men november vorig jaar minder bereid rekening te houden met Rohani. Er ontstond daar een rel nadat de Iraniër te kennen had gegeven alleen halal-gerechten en alcoholvrije dranken voorgeschoteld wilde krijgen. Voor de Fransen was het niet nuttigen van wijn zo’n grote issue dat men de Iraanse president dan maar een ontbijt wilde aanbieden. Dat werd echter afgewezen door Rohani.

- advertentie -

Afgeschermde beelden in Rome:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: