Dark
Light

Nieuw magazine over Haagse geschiedenis

Auteur:
1 minuut leestijd
Het Binnenhof en omgeving aan het eind van de zestiende eeuw (Ludovico Guicciardini)
Het Binnenhof en omgeving aan het eind van de zestiende eeuw (Ludovico Guicciardini)

Komend najaar verschijnt er een nieuw geschiedenismagazine dat helemaal in het steken staat van de Haagse historie. Het magazine is een initiatief van eenentwintig historische verenigingen en de erfgoedinstellingen van Den Haag.

Haagse Historie
Haagse Historie
Het eerste nummer van Haagse Historie verschijnt op 24 september 2016. Daarin zullen onder meer artikelen te vinden zijn over de geschiedenis van het Malieveld en over graaf Willem II van Holland (1165-1222), de man die het Binnenhof liet ombouwen tot een kasteel. Verder beloven de makers een artikel over de 300 Scheveningse vissers die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven kwamen en een stuk waarin uitgelegd wordt dat Den Haag aan de basis stond van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Iets wat tamelijk onbekend is, mede doordat de Hofstad de strijd om een internationaal vliegveld verloor van Amsterdam en Rotterdam.

Parlementair journalist Ferry Mingelen heeft een vaste column in het magazine en stadshistoricus Wim Willems zet in iedere uitgave bijzondere Hagenaars en Hagenezen uit het verleden in de spotlights.

Haagse Historie Quiz

Haagse Historie heeft subsidie gekregen van de gemeente Den Haag en Fonds 1818 om de eerste nummers uit te brengen. Het is de bedoeling dat het blad vier keer per jaar verschijnt. Hoofdredacteur is historicus Bas Kromhout. Hij werkte eerder onder meer voor het Historisch Nieuwsblad.

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe blad wordt op 24 september in de Centrale Bibliotheek in Den Haag een Haagse Historie Quiz gehouden, gepresenteerd door Joost Karhof.

Zie ook: www.haagsehistoriemagazine.nl
Artikelen over de geschiedenis van Den Haag
Boek: Het Den Haag Boek – Maarten van Doorn

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×