Dark
Light

Nieuwe hoogleraar Erfgoed en digitale cultuur

Auteur:
1 minuut leestijd

Athenaeum Illustre
De Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft in Julia Noordegraaf per 1 september een hoogleraar Erfgoed en digitale cultuur. De universiteit heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Als hoogleraar zal Noordegraaf zich richten op het “samenbrengen en bevorderen van onderzoek over het hergebruik en de betekenis van digitaal erfgoed, alsmede op de invloed van digitalisering op de beleving en waardering vancultureel erfgoed”.

Julia Noordegraaf (1972) doet al langer onderzoek naar de omgang met cultureel erfgoed, in het bijzonder naar de manier waarop de context waarin dit erfgoed wordt bewaard, getoond en gezien van invloed is op de interpretatie ervan. Acht jaar geleden publiceerde ze het boek Strategies of Display: The Boijmans Van Beuningen Museum in Nineteenth and Twentieth Century Visual Culture. Hierin vergeleek ze de geschiedenis van museuminrichting met die van de inrichting van winkels en warenhuizen.

De nieuwe hoogleraar werkt al sinds 2003 aan de UvA.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Ook interessant

Zelfde rubriek

×