Nieuwe Kerk na inhuldiging twee dagen te bezoeken

De inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898 – Nicolaas van der Waay

Na de inhuldiging van koning Willem-Alexander is de Nieuwe Kerk in Amsterdam nog twee dagen geopend, zodat geïnteresseerden het voor de inhuldiging versierde interieur kunnen bekijken.

Exterieur van de Nieuwe Kerk in Amsterdam


Volgens de Nieuwe Kerk is het traditie dat de kerk na inhuldigingen opengesteld wordt. Twee dagen kunnen bezoekers straks de sfeer proeven van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De duizenden bloemen zijn er dan nog te vinden en verder staan ook de stoelen van de gasten, de twee tronen en de bloemdecoraties nog net zo opgesteld als op de dag van de plechtigheid.

De Nieuwe Kerk:

- advertentie -

Het podium voor het schitterende zeventiende-eeuwse koorhek is de plek waar de nieuwe koning Willem-Alexander zijn toespraak houdt. Hier zweert hij het koningschap toegewijd te zullen vervullen en legt hij de eed van trouw aan de Grondwet af. De parlementariërs leggen ten overstaan van de nieuwe koning hier de eed of gelofte af.

Op woensdag 1 mei, de dag na de inhuldiging, opent de Nieuwe Kerk om twee uur de deuren voor het publiek en op donderdag 2 mei om tien uur. Beide dagen blijft de kerk tot tien uur ’s avonds open.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: