Dark
Light

Nieuwe serie televisieprogramma ‘Verborgen verleden’

Auteur:
3 minuten leestijd
Still uit de aflevering van 'Verborgen verleden' met Simone Weimans
Still uit de aflevering van 'Verborgen verleden' met Simone Weimans © ntr

Zaterdag start een nieuwe serie van het populaire televisieprogramma Verborgen verleden, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. De nieuwe reeks start met journalist en NOS-presentator Simone Weimans.

Logo van Verborgen verleden
Logo van Verborgen verleden © ntr
Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en wordt al jaren uitgezonden door de NTR. In de nieuwe reeks zijn weer acht Nederlanders te zien die de deur achter zich dichttrekken zonder dat ze weten waarheen precies de reis hen zal voeren. Met de makers van de serie beginnen ze aan een reis door de eigen familiegeschiedenis. Het programma is inmiddels toe aan het vijftiende seizoen. Het programma werkt nauw samen met het CBG Centrum voor familiegeschiedenis en verschillende archieven en historische centra.

Naast Simone Weimans duiken de komende weken achtereenvolgens Huub Stapel, Douwe Bob, Hedy d’Ancona, Hans Kesting, Floortje Dessing, Paul de Leeuw en Fidan Ekiz in de eigen geschiedenis. De afleveringen zijn iedere zaterdagavond te zien vanaf 20.35 uur op NPO2.

Informatie over de komende afleveringen:

 • 19 februari: Simone Weimans

  Simone Weimans, journalist en presentator van o.a. het NOS Journaal, gaat voor het eerst sinds de dood van haar vader terug naar Suriname. Een ontroerende reis langs een verdronken dorp, een verlaten plantage en bruisend Paramaribo volgt. Simone leert haar voorouders kennen, mensen die altijd de blik op de toekomst gericht hadden. Ze komt op het spoor van vier bijzondere vrouwen die al vrij waren ver voordat de slavernij werd afgeschaft.

 • 26 februari: Huub Stapel

  In deze aflevering gaat acteur Huub Stapel op zoek naar zijn ‘verborgen verleden’. En Huub doet een schokkende ontdekking over het oorlogsverleden van zijn vader. Maar gedurende de reis kantelt het beeld en worden de grijstinten van leven in oorlogstijd zichtbaar. Zijn vader doorleefde allerlei facetten van die periode en een ontroerde Huub leert zijn vader en de keuzes waarvoor hij stond beter kennen.

 • 5 maart: Douwe Bob

  Singer-songwriter Douwe Bob Posthuma – beter bekend als Douwe Bob – is de hoofdpersoon in de derde aflevering. Douwe Bob is zich, nu er nieuw leven op komst is, nog meer gaan interesseren voor zijn familiegeschiedenis. Zijn zoektocht vol verrassingen brengt hem op de motor naar het Friese IJsselmeer, naar een vondeling te Amsterdam en naar een muzikaal Frans verleden.

Still uit de aflevering van 'Verborgen verleden' met Douwe Bob
Still uit de aflevering van ‘Verborgen verleden’ met Douwe Bob © ntr
 • 12 maart: Hedy d’Ancona

  Oud-politica Hedy d’Ancona gaat op zoek naar de geschiedenis van haar joodse vader. Hij werd in de Tweede Wereldoorlog vermoord en Hedy heeft hem nauwelijks meegemaakt. Kunnen de bronnen haar alsnog meer over hem vertellen? En ze duikt verder in het vooroorlogse leven van haar joodse voorouders. Wat was toch de spinaziemoord? En uit welk Zuid-Europees land ondernamen ze eigenlijk de reis naar het verre Amsterdam?

 • 19 maart: Hans Kesting

  Veel Rotterdamser dan acteur Hans Kesting, zelf alweer lang woonachtig te Amsterdam, vind je ze niet. Hele generaties voorouders van Hans bevolkten de Maasstad, soms in grote armoede én met een hele trits aan buitenechtelijke kinderen. Groot is dan ook zijn verbazing als de familiegeschiedenis hem toch naar het buitenland voert en zijn voorouders een stuk avontuurlijker blijken dan gedacht.

 • 26 maart: Floortje Dessing

  Presentator en programmamaker Floortje Dessing gaat deze keer op reis in haar ‘verborgen verleden’. Haar familiegeschiedenis is er een vol uitzonderlijke figuren en gebeurtenissen. Op haar reis ontmoet ze toneelspelers, muzikanten en architecten en komt er ook een circus met kleine mensen langs. Van wie heeft Floortje haar reislustige genen? En komt ze er nu dan eindelijk achter wie haar biologische opa is?

Still uit de aflevering van 'Verborgen verleden' met Floortje Dessing
Still uit de aflevering van ‘Verborgen verleden’ met Floortje Dessing © ntr
 • 2 april: Paul de Leeuw
 • 9 april: Fidan Ekiz

Tekst NTR

×