Dark
Light

Nieuwe website voor Michiel de Ruyter

Auteur:
1 minuut leestijd

Stichting Michiel de Ruyter, opgericht door nazaten van de beroemde zeeheld, heeft een nieuwe website gelanceerd. Op deze site kan men, zo belooft de stichting, kennismaken met Michiel zoals hij écht was.

Michiel de Ruyter had een bewogen leven. Zijn levensloop is niet op één bladzijde samen te vatten. Op www.deruyter.org is op een overzichtelijke wijze de grote hoeveelheid beschikbare informatie geherstructureerd. Via de website kan men te weten komen wie De Ruyter was. Zijn verhaal wordt verteld vanuit verschillende thema’s: als marineman, mens, zeeman en innovator.

In een interactieve tijdlijn is zijn levensloop weergegeven door middel van beeld, tekst, video en geluid. De informatie is toegankelijk in verschillende lagen: van globaal tot het kleinste detail. Hiermee hoopt de stichting in toenemende mate de jeugd te benaderen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

×