Dark
Light

Michiel de Ruyter

Michiel-de-Ruyter Admiraal en een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Speelde onder meer een belangrijke rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. Op deze pagina vind je berichten over of gerelateerd aan Michiel de Ruyter. Hoofdartikel: Michiel de Ruyter (1607-1676) – Nederlandse admiraal en zeeheld Boek: Rechterhand van Nederland. Michiel Adriaanszoon de Ruyter – Ronald Prud’homme van Reine

Nieuwe website voor Michiel de Ruyter

Stichting Michiel de Ruyter, opgericht door nazaten van de beroemde zeeheld, heeft een nieuwe website gelanceerd. Op deze site kan men, zo belooft de stichting, kennismaken met Michiel zoals hij écht was.
1 minuut leestijd
Aan het IJ, door Ludolf Bakhuizen in 1673 (Rijksmuseum Amsterdam)

Toscaanse prins bezoekt de Republiek in 17e eeuw

In de winter van 1667-1668 en een tweede keer in de zomer van 1669 reisde de steenrijke Toscaanse prins Cosimo de’ Medici (1642-1723) incognito door de Nederlandse Republiek. Hij had ontmoetingen met talrijke vooraanstaande Nederlanders, onder wie Rembrandt van Rijn, Michiel de Ruyter en Constantijn Huygens, en liet daarvan door een volgeling een breedvoerig verslag opstellen.
4 minuten leestijd
×