Onbekend portret Vincent van Gogh ontdekt in Bremen

In de Kunsthalle in de stad Bremen is een getekend portret van Vincent van Gogh ontdekt. Dat melden Duitse media. Het portret zou gemaakt zijn door Emile Bernard, een vriend van Van Gogh.


De tekening werd ontdekt in een 858 pagina’s tellend album dat het Duitse museum al sinds 1970 in bezig heeft.

Volgens Dorothee Hansen, adjunct-directeur van de Kunsthalle, heeft het zo lang geduurd voor de tekening werd ontdekt, doordat het album enorm veel materiaal bevat en bovendien erg onoverzichtelijk is ingericht.

Titelloos

Een titel heeft de tekening niet, maar verschillende Van Gogh-deskundigen zouden hebben bevestigd dat het om een afbeelding van de Nederlandse kunstenaar gaat. De tekening is niet groter dan een prentbriefkaart en zou in de winter van 1886/1887 zijn gemaakt.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: