/

Paleis Het Loo komt met expo over Grace Kelly

Grace Kelly (Paleis Het Loo)
Grace Kelly (Paleis Het Loo)

Grace Kelly (Paleis Het Loo)
Grace Kelly (Paleis Het Loo)
Bij Paleis Het Loo is komende zomer een tentoonstelling te zien over prinses en stijlicoon Grace Kelly.


Het beeld van prinses Gracia, geboren in de Verenigde Staten als ‘Grace Patricia Kelly’, is nooit uit het collectieve geheugen verdwenen. Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco. Paleis Het Loo:

“Haar schoonheid, karakter, talenten en de overgave en discipline, die zij zowel in haar rol als filmster als in haar rol als prinses ten toon spreidde, maken haar zo onvergetelijk en inspirerend. Tot op de dag van vandaag wordt Grace Kelly bezongen in popliedjes en blogs, beschreven in biografieën en vormen haar tijdloze stijl en elegantie een inspirerend voorbeeld.”

Volgens het museum worden de professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen.

De tentoonstelling Grace Kelly, prinses en stijlicoon komt tot stand in nauwe samenwerking met het Grimaldi Forum Monaco en loopt van 5 juni tot en met 26 oktober 2014.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: