Dark
Light

Paleis Het Loo toont aanwinsten

Auteur:
1 minuut leestijd
Zilveren hengselmand, 1852 - Foto: Koos Limburgs Antiques
Zilveren hengselmand, 1852 - Foto: Koos Limburgs Antiques

Zilveren hengselmand, 1852 - Foto: Koos Limburgs Antiques
Zilveren hengselmand, 1852 – Foto: Koos Limburgs Antiques
Paleis Het Loo laat vanaf begin februari enkele bijzondere objecten zien die het afgelopen jaar heeft verworven, zoals een verzamelalbum met 33 portretfoto’s van de jonge prinses Wilhelmina en een negentiende-eeuwse zilveren hengselmand van koningin Anna Paulowna.

Het album met chronologisch gerangschikte portretfoto’s van prinses Wilhelmina is nog helemaal compleet. De vroegste foto dateert van kort na haar geboorte in 1880; op de laatste foto is de prinses zo’n veertien jaar oud. De foto’s werden gemaakt door verschillende fotografen.

Paleis Het Loo verwierf vorig jaar ook een zilveren hengselmand met een gekroonde ‘A’ als monogram, oorspronkelijk afkomstig uit de zilverkamer van koningin Anna Paulowna, de echtgenote van koning Willem II. Dit tafelstuk werd in 1852 vervaardigd door de Haagse zilversmeden Pijzel en Carbentus.

Naast deze aanwinsten is de collectie uitgebreid met onder meer een serie van zestien zeventiende-eeuwse etsen met gezichten op Het Loo, een kostuum van de Ridderschap Gelderland en het Grootkruis van de Huisorde van Oranje, verleend aan Diana, de eerste echtgenote van de Britse prins Charles.

De objecten zijn van 3 februari aanstaande t/m 17 januari 2016 te zien in de Aanwinstenkamer in de Oostvleugel van Paleis Het Loo.

×