Pauline Krikke weg als directeur Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
Het Scheepvaartmuseum vandaag de dag (Eddo Hartmann)

Een jaar geleden trad Pauline Krikke aan als algemeen directeur bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Vanwege een conflict met de Raad van Toezicht stapt ze nu echter al op. Dat meldt NRC Handelsblad.

Pauline Krikke, de oud-burgemeester van Arnhem, volgde vorig jaar Willem Bijleveld op, die naar het Openluchtmuseum in Arnhem vertrok.

Volgens een woordvoerder van het Amsterdamse museum zijn er momenteel nog gesprekken gaande over de details rondom het vertrek van de directeur. Officieel heeft het museum nog niets naar buiten gebracht. Ook de voorzitter van de de raad van toezicht, Stef Kranendijk, zou zijn functie hebben opgegeven. Of er een verband is tussen deze twee zaken is onduidelijk.

Het Scheepvaartmuseum staat in het teken van de maritieme geschiedenis van Nederland. Sinds 1973 is het gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn aan het Oosterdok bij het IJ in Amsterdam. In oktober 2011 heropende het museum de deuren na een jarenlange verbouwing.

Boek: Topstukken van het Scheepvaartmuseum

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: