Dark
Light

Postzegels voor Amstel Gold-winnaars

Auteur:
1 minuut leestijd

In Valkenburg is donderdag een een speciaal postzegelboekje gepresenteerd. Het boekje bevat onder meer postzegels met daarop de twaalf Nederlanders die de Amstel Gold Race ooit wonnen.

Amstel Gold postzegelboekje
De Amstel Gold Race, de enige wielerklassieker van Nederland, wordt aankomende zondag voor de 46e keer gehouden. Voorafgaand aan dit evenement werd donderdag een Amstel Gold Race postzegelboekje gepresenteerd. In het boekje zijn achtergrondverhalen en foto’s van de wielerklassieker te vinden en dus ook postzegels van de twaalf Nederlanders die de wedstrijd ooit wonnen. De eerste exemplaren werden donderdag overhandigd aan voormalig winnaars Frans Maassen en Arie den Hartog en aan koersdirecteur Leo van Vliet.

De Nederlandse wielrenners die de klassieker ooit wonnen zijn: Arie den Hartog, Harrie Steevens, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Jacques Hanegraaf, Steven Rooks, Joop Zoetemelk, Jelle Nijdam, Adrie van der Poel, Frans Maassen, Michael Boogerd en Erik Dekker.

De Nederlander Jan Raas is de bekendste winnaar van de klassieker. Hij won de race maar liefst vijf keer, waardoor de wedstrijd in zijn tijd ook wel de Amstel Gold Raas werd genoemd.

Boek: De mooiste verhalen over de wielerklassiekers

Mathieu van der Poel wint de Amstel Gold Race 2019

×