Dark
Light

Restauratiepremie voor Antwerps Atheneum

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Onroerend Erfgoed
De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een premie van 555.000 euro toegekend voor de restauratie van de feestzaal van het Koninklijk Atheneum, gelegen aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen.

Acht jaar geleden woedde er een brand in de school. Hierbij werd onder meer de binnendecoratie van de zaal volledig vernield. Nadat eerder de klaslokalen in orde werden gebracht, kan nu ook de zwaar getroffen feestzaal in ere hersteld worden. De minister:Concreet worden de muren grondig gereinigd, worden de overblijfselen van het pleisterwerk gefixeerd en wordt het schilderij ‘De Maegd van Antwerpen’ van Frans Vinck teruggeplaatst. Het geheel wordt met een nieuwe plafondconstructie vervolledigd. Ook zal het bestaande historische trappenhuis worden hersteld en wordt er een nieuw gebouwd om de toegankelijkheid van de zaal te waarborgen.

Na de restauratie zal de voormalige feestzaal als polyvalente zaal van de school gebruikt worden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×