Week van de koloniale geschiedenis

Restauratiepremie voor Antwerps Atheneum

Foto: Onroerend Erfgoed
De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een premie van 555.000 euro toegekend voor de restauratie van de feestzaal van het Koninklijk Atheneum, gelegen aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen.

Acht jaar geleden woedde er een brand in de school. Hierbij werd onder meer de binnendecoratie van de zaal volledig vernield. Nadat eerder de klaslokalen in orde werden gebracht, kan nu ook de zwaar getroffen feestzaal in ere hersteld worden. De minister:- advertentie -

Concreet worden de muren grondig gereinigd, worden de overblijfselen van het pleisterwerk gefixeerd en wordt het schilderij ‘De Maegd van Antwerpen’ van Frans Vinck teruggeplaatst. Het geheel wordt met een nieuwe plafondconstructie vervolledigd. Ook zal het bestaande historische trappenhuis worden hersteld en wordt er een nieuw gebouwd om de toegankelijkheid van de zaal te waarborgen.

Na de restauratie zal de voormalige feestzaal als polyvalente zaal van de school gebruikt worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: