Week van de koloniale geschiedenis

Romeinse weg gevonden onder Domplein in Utrecht

Onder het Domplein in Utrecht hebben archeologen vorige week de restanten van een Romeinse weg uit de derde eeuw gevonden. Dat meldt de NOS.

De gevonden weg liep dwars door het Romeinse fort dat zich vroeger op deze locatie bevond. Over de restanten, die op zo’n vijf meter diepte werden aangetroffen, wordt een loopbrug gebouwd zodat het publiek de vondst later kan bekijken.

Archeologen doen al enkele jaren onderzoek op het Domplein. Volgend jaar opent hier een ondergronds publiekscentrum waar de tweeduizend jaar oude geschiedenis van de stad Utrecht ‘beleefbaar en aanraakbaar’ wordt gemaakt. Vanuit het centrum kan straks ondergronds onder meer gekeken worden naar resten van de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Op de plek van het huidige Domplein bevond zich in de Romeinse tijd een castellum.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: