GamesGames

Slaven-tetris verwijderd van spelplatform

Gameplatform Steam heeft een spelletje waarbij gebruikers het laadruim van een slavenschip op een Tetris-manier moeten vullen met slaven, verwijderd van zijn platform.

Slavernijspel 'Tocht naar de bevrijding' (NiNsee)
Slavernijspel ‘Tocht naar de bevrijding’ (NiNsee)
Met het spel, bedoeld voor kinderen van 11 tot 14 jaar, wilde de Deense spelmaker Simon Egenfeldt kinderen naar eigen zeggen op een speelse manier met het verleden confronteren. Veel gebruikers vinden echter dat hij veel te ver is gegaan. De Deen kwam zwaar onder vuur te liggen. Uiteindelijk verwijderde hij het dubieuze onderdeel uit zijn spel. Dat ging spelplatform Steam echter niet ver genoeg. Het spel is inmiddels helemaal niet meer te vinden op het platform.

NiNsee

In Nederland ontstond vorig jaar ook commotie over een slavenspel, dat ontwikkeld was door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee). Apple liet het educatieve spel dat dit instituut had laten ontwikkelen niet toe in de Appstore omdat het te schokkend zou zijn. NiNsee besloot het spel hierna zelfstandig om het spel ook van Google Play te halen.


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister