Sonja Barend distantieert zich van toneelstuk over haar leven

1 minuut leestijd

Sonja Barend heeft zich gedistantieerd van het toneelstuk Sonja, gebaseerd op haar boek Je ziet mij nooit meer terug. In dat boek beschrijft de oud-televisiepresentatrice het lot van haar vader David, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gedeporteerd naar Auschwitz en daar omkwam. De toneelproductie wordt uitgevoerd door Toneelgroep Maastricht en Senf Theaterpartners en gaat op 19 januari in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Je ziet mij nooit meer terug
 
Volgens een verklaring van uitgeverij De Bezige Bij kunnen Sonja Barend en de uitgever “zich niet vinden in de wijze waarop de inhoud van het boek wordt weergegeven in het scenario van de toneelproductie”. Het boek richt zich op de gevolgen van het oorlogsverleden van Barends vader voor haar leven, terwijl in de toneelbewerking volgens de uitgeverij de nadruk vooral wordt gelegd op Barends televisiecarrière. Barend heeft aangegeven geen verdere verklaringen af te geven.

Je ziet mij nooit meer terug gaat over de geschiedenis van de in de oorlog in Auschwitz vermoorde vader van Sonja Barend en de gevolgen daarvan voor haar leven. Het boek gaat niet over de televisiecarrière van Sonja Barend, waar het overgrote deel van het scenario van de toneelproductie, zoals dit aan Sonja Barend/De Bezige Bij is voorgelegd, wel over gaat. Verklaring uitgever

David Barend, Sonja’s vader, werd in 1943 opgepakt en naar Auschwitz gedeporteerd. Sonja was toen slechts twee jaar oud. Het verlies en de geheimen rondom zijn lot vormden de basis voor het autobiografische boek dat in 2017 werd gepubliceerd.

Angela Schijf vertolkt de rol van Sonja Barend in de toneelproductie. Toneelgroep Maastricht en Senf Theaterpartners hebben nog niet gereageerd op de verklaring van Barend en De Bezige Bij.

Boek: Je ziet mij nooit meer terug

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 54.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×