Dark
Light

Stem ‘Bor de Wolf’ overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Bor de Wolf (CC BY-SA 3.0 - VARA - Beeld en Geluidwiki)
Bor de Wolf (CC BY-SA 3.0 - VARA - Beeld en Geluidwiki)

Stemacteur Ger Smit is vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. De acteur werd onder meer bekend als de stem van Bor de Wolf, een personage uit de beroemde poppenserie De Fabeltjeskrant.

Voordat hij Bor de Wolf een stem gaf was Ger Smit onder meer bij de VARA te zien in de televisieserie Mik & Mak. In die serie vervulde hij naast Donald Jones een titelrol.

In 1974 was Smit de eerste die in Nederland zijn stem leende aan Ernie uit Sesamstraat. Hij deed dit voor een proefaflevering van de kinderserie. Vanaf de eerste officiële Nederlandse aflevering van Sesamstraat (1976) wordt de stem van Ernie vertolkt door Wim T. Schippers.

De stem van Ger Smit was verder onder meer te horen in series als Paulus de Boskabouter, de Smurfen, Nils Holgersson en Lucky Luke.

Ook interessant: Fabeltjeskrant vond zijn oorsprong in Rotterdam Vreewijk

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×