Tentoonstelling met tekeningen over Zuiderzeevisserij

Bij Museum Schokland is vanaf volgende week zaterdag een expositie te zien met tekeningen van Peter Dorleijn over de Zuiderzeevisserij.

Door de aanleg van de Afsluitdijk verdwenen in het midden van de vorige eeuw de laatste zeilende beroepsvissers van de Zuiderzee. Tekenaar Peter Dorleijn (1937) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door deze eeuwenoude visserijcultuur. Hij maakte het zijn levenswerk deze veelzijdige bedrijfstak in al zijn facetten vast te leggen. Voor zijn onderzoek hield Peter Dorleijn honderden interviews met oude Zuiderzeevissers en maakte een grote hoeveelheid tekeningen.

Op de expositie in Museum Schokland is een selectie van deze tekeningen te zien. De tentoonstelling loopt van 12 december tot en met 3 april 2016.

Boek: Spiegel van de Zuiderzee

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: