De Haagse boekverkoper Pieter de Hondt

In 1746 verschenen zowel een Franse als twee Nederlandse prachtuitgaven van een selectie van verhalen uit Cervantes’ roman, met fraaie gravures van Bernard Picart en anderen.

Don Quichote de La Mancha rijdt in Brussel

Bij het horen van de naam Don Quichote denkt vrijwel iedereen onmiddellijk aan de avontuurlijke tribulaties van deze dolende ridder en zijn gevechten tegen windmolens die Cervantes in zijn epos “El ingenioso hidalgo Don Quixote de La Mancha” zo meesterlijk wist neer te schrijven. Dat Brussel een standbeeld heeft van

Miguel Cervantes herbegraven in Madrid

Miguel de Cervantes (1547-1616) werd in 1616 begraven in een klooster in Madrid. Ongeveer zestig jaar later verdwenen de resten vanwege bouwwerkzaamheden bij het klooster. Ze keerde na enige tijd weer terug maar waar de beenderen zich precies bevonden was onduidelijk.

Erfgoedwanbeheer

Het irritante van stukjes waarin je uitlegt wat er verkeerd zit, is dat je vaak in herhaling moet vervallen, bijvoorbeeld omdat kwakarcheologen net als andere archeologen hetzelfde nieuws enkele keren publiceren.

Cervantes, alweer

Je hoeft geen doctoraat in de archeologie te hebben om te herkennen dat de in Madrid als wetenschappelijk onderzoek gepresenteerde lijkschennis geen enkel zinvol doel dient.

Archeologen op zoek naar beenderen Cervantes

Spaanse archeologen willen weten waar de beroemde schrijver Miguel de Cervantes (1547-1616) aan overleed. Ze moeten eerst echter de beenderen vinden van de Spanjaard die vooral bekend werd met zijn boek De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Cervantes’ beenderen werden in 1616 begraven in een klooster in Madrid.