De Duitse astronoom Johannes Kepler publiceerde op 9 juli 1596 zijn eerste boek: 'Mysterium cosmographicum' (mysterie van de kosmos). Kepler was toen nog maar vijfentwintig jaar oud en gaf wiskundeles aan een protestantse hogeschool in Graz.
De Poolse wiskundige, arts jurist en sterrenkundige Nicolaus Copernicus werd bekend door zijn heliocentrische theorie van het zonnestelsel, de theorie die er van uit gaat dat de zon het middelpunt van het zonnestelsel is.
Tien jaar geleden brak er brand uit in de Hertogin Anna Amalia Bibliotheek in Weimar. Gevreesd werd dat bij de brand ook het werk 'De revolutionibus Orbium coelestium, libri VI' van de Poolse sterrenkundige Nicolaus Copernicus verloren ging. Onlangs vonden restaurateurs het werk echter terug.
Het is dinsdag precies 540 jaar geleden dat de Poolse wiskundige, arts jurist en sterrenkundige Nicolaus Copernicus (1473-1543) werd geboren. Google staat bij de geboortedag van deze beroemde wetenschapper stil met een zogenaamde Doodle.
De Italiaanse natuur- en sterrenkundige Galileo Galileï legde de grondslagen voor de experimentele natuurkunde en de dynamica van Isaac Newton.