Stadhouder van Holland, Zeeland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Groningen en Drenthe. Jongste zoon van Willem van Oranje en getrouwd met Amalia van Solms. Ter nagedachtenis aan hem is de Oranjezaal gebouwd.
De beroemde Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch opent aankomende maandag de deuren voor het publiek. Normaal gesproken de zaal niet toegankelijk voor het publiek. De animo voor de tijdelijke openstelling is enorm.
De centrale “Oranjezaal” in Huis ten Bosch vormt de kern van de nagedachtenis aan stadhouder Frederik Hendrik. De kunstwerken in deze beroemde zaal werden tussen 1648 en 1651 gemaakt door een aantal schilders die daartoe waren geselecteerd door Jacob van Campen en Constantijn Huygens in samenwerking met de weduwe van Frederik Hendrik, Amalia van Solms.
De beroemde Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch is sinds deze week via Google Street View te bezoeken. Dit is bijzonder aangezien de ‘gouden zaal’ normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. Via Google kan het publiek er nu dus toch een kijkje nemen.
Nog geen jaar geleden werden bij een kunsthandel in Ede veertig schetsen van koningin Beatrix tentoongesteld. De koningin maakte deze tekeningen in 1960 voor de almanak van de studentenvereniging in Leiden waarvan zij lid was.
In de Grote Kerk in Den Haag is vanaf april volgend jaar een tentoonstelling te zien over twee belangrijke figuren uit de Gouden Eeuw: Constantijn en Christiaan Huygens. Speciaal voor deze tentoonstelling zal er in de kerk een replica gebouwd worden van de beroemde Oranjezaal uit Huis Ten Bosch. Stichting Huygens Tentoonstelling heeft dat maandag bekendgemaakt. Het is voor het