Week van de koloniale geschiedenis

Oranjezaal opent deuren voor publiek

Grote belangstelling voor openstelling

De beroemde Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch opent aankomende maandag de deuren voor het publiek. Normaal gesproken de zaal niet toegankelijk voor het publiek. De animo voor de tijdelijke openstelling is enorm.

De openstelling vind plaats naar aanleiding van de renovatie van het paleis. Heel massaal kan de vorstelijke zaal niet bezocht worden. Gedurende twee maanden mogen er onder leiding van een gids steeds groepen van maximaal 25 personen naar binnen. Entree hoeft niet betaald te worden, maar er moeten wel kaarten besteld worden en die zijn vanwege de enorme belangstelling schaars.

Oranjezaal van Huis ten Bosch
Oranjezaal van Huis ten Bosch

Er zijn in totaal 25.000 kaarten beschikbaar. Ze worden in series beschikbaar gesteld. Half augustus konden er bijna zesduizend kaarten voor de eerste twee weken van de openstelling besteld worden. Ze waren in een mum van tijd uitverkocht. Binnenkort komen er kaarten vrij voor andere weken.

- advertentie -

Wie geen kans ziet een kaart te bemachtigen kan de Oranjezaal nog wel digitaal bezoeken.

Nagedachtenis Frederik Hendrik

De centrale “Oranjezaal” in Huis ten Bosch vormt de kern van de nagedachtenis aan stadhouder Frederik Hendrik. De kunstwerken in deze beroemde zaal werden tussen 1648 en 1651 gemaakt door een aantal schilders die daartoe waren geselecteerd door Jacob van Campen en Constantijn Huygens in samenwerking met de weduwe van Frederik Hendrik, Amalia van Solms.

Boek: De Oranjezaal in Huis ten Bosch

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: