De politicus Ruud Lubbers (1939-2018) staat in de bekend als de tot op heden langstzittende minister-president uit de Nederlandse geschiedenis.
In 1994 trad Ruud Lubbers (1939-2018) af als premier, na drie termijnen sinds 1982. Van de gehoopte vervolgcarrière in het buitenland kwam het echter niet.
Het Akkoord van Wassenaar (1982) is een belangrijk verdrag uit de politiek-economische geschiedenis van Nederland. Het Akkoord van Wassenaar werd gesloten op 24 november 1982, zo’n drie weken na het aantreden van het kabinet-Lubbers I (1982-1986). Het verdrag was het resultaat – en het begin – van het typische Nederlandse fenomeen poldermodel: voer overleg op alle niveaus (overheid, werkgevers, werknemers)
Op een zonnige dag in april 2009 reisde ik naar Den Haag voor een interview met Jan Schinkelshoek.
Het eerste kabinet-Lubbers was net als Rutte II een saneringskabinet. Het trad aan in 1982. De economische situatie leek veel op die van 30 jaar later.
Tegelijk met de val van de Muur veranderde er in Nederland, achteraf bezien, van alles.
Willem Drees is de beste premier die Nederland ooit heeft gehad. Dat is althans de uitkomst van een enquête van NRC Handelsblad.
Volgens oud-premier Ruud Lubbers had prinses Juliana wat twijfels over haar kleinzoon Willem-Alexander. Ze vroeg zich af of hij wel de capaciteiten had om koning te worden. Lubbers zei dat dinsdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.
Het CDA (Christen Democratisch Appèl) is een Nederlandse christen-democratische politieke partij. Werd in 1980 opgericht als fusiepartij van KVP, ARP en CHU.
Uit onderzoek in het landlopersarchief van het Drents Museum blijkt dat prominenten als Ruud Lubbers, Geert Mak en Alexander Pechtold verwant zijn aan paupers uit 19-de eeuwse armenkolonies. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen lanceerde het Drents Archief vandaag een database met de persoonsregisters van de 19e eeuwse armenkolonies in Drenthe.