Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Ruud Lubbers

Berichten over CDA-premier Ruud Lubbers. Hoofdartikel: Ruud Lubbers (1939-2018) - Langstzittende minister-president van Nederland
Akkoord van Wassenaar - Herman Bode (FNV) in gesprek met toenmalig premier Ruud Lubbers (CC BY-SA 3.0 nl - Spaarnestad - Anefo - R. Bogaerts)

Akkoord van Wassenaar (1982) – Betekenis

Het Akkoord van Wassenaar (1982) is een belangrijk verdrag uit de politiek-economische geschiedenis van Nederland. Het Akkoord van Wassenaar werd gesloten op 24 november 1982, zo’n drie weken na het aantreden van het kabinet-Lubbers I (1982-1986). Het verdrag was het resultaat – en het begin – van het typische Nederlandse fenomeen poldermodel: voer overleg op alle niveaus (overheid, werkgevers, werknemers)

Uniek landlopersarchief online

Uit onderzoek in het landlopersarchief van het Drents Museum blijkt dat prominenten als Ruud Lubbers, Geert Mak en Alexander Pechtold verwant zijn aan paupers uit 19-de eeuwse armenkolonies. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen lanceerde het Drents Archief vandaag een database met de persoonsregisters van de 19e eeuwse armenkolonies in Drenthe.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Ruim 48.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan