Dark
Light

Uitbreiding A15 bedreigt oud kasteel

Auteur:
1 minuut leestijd
Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de Beijer
Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de Beijer

Huis Rijswijk, een voormalige havezate in het Gelderse dorp Groessen, dreigt volgens Erfgoedvereniging Heemschut te worden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe A15 naar Zevenaar.

Eerder dit jaar keurde de regering een plan om de A15 van Ressen door te trekken naar Zevenaar goed. Huis Rijswijk, waarvan de geschiedenis tot de veertiende eeuw teruggaat, staat op die route en moet daarom mogelijk gesloopt of verplaatst worden.

Tegenover Omroep Gelderland laten de eigenaren van het kasteeltje weten zich niet door Rijkswaterstaat onder druk gezet voelen om het kasteel te verkopen, maar dat hen eigenlijk weinig keus wordt gelaten. Volgens Rijkswaterstaat staat nog helemaal niet vast wat er met Huis Rijswijk moet gebeuren. Hierover zou pas volgend jaar meer duidelijk worden.

Huis Rijswijk wordt al genoemd in een brief uit het begin van de veertiende eeuw. De oudste delen van het versterkte huis dateren uit de zestiende eeuw.

Lees ook: Kastelen in Gelderland

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×