Uitgestorven dier vernoemd naar Mick Jagger

Mick Jagger - cc
Mick Jagger – cc
Een nijlpaardachtig dier dat negentien miljoen jaar geleden op aarde rondwandelde is onlangs vernoemd naar Stones-frontman Mick Jagger. Dit omdat het uitgestorven dier, net als Jagger, nogal weelderige lippen zou hebben gehad.


De Jaggermeryx naida (waternimf van Jagger) leefde zo’n negentien miljoen jaar geleden in Afrika. Resten van het prehistorisch dier werden gevonden in een Egyptische woestijn. Toen het dier nog leefde was dit gebied echter nog moerasachtig. In de omgeving van de vindplaats zijn eerder fossielen van onder meer watervogels, meervallen en schildpadden gevonden.

Het dier zou ongeveer zo groot als een hert zijn geweest. Volgens de onderzoekers ging het om een soort kruising van een mager nijlpaard en een langbenig varken.

Er was ook nog even sprake van het dier te vernoemen naar actrice Angelina Jolie, die eveneens volle lippen heeft.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: