Uitgestorven dier vernoemd naar Mick Jagger

Mick Jagger - cc
Mick Jagger – cc
Een nijlpaardachtig dier dat negentien miljoen jaar geleden op aarde rondwandelde is onlangs vernoemd naar Stones-frontman Mick Jagger. Dit omdat het uitgestorven dier, net als Jagger, nogal weelderige lippen zou hebben gehad.


De Jaggermeryx naida (waternimf van Jagger) leefde zo’n negentien miljoen jaar geleden in Afrika. Resten van het prehistorisch dier werden gevonden in een Egyptische woestijn. Toen het dier nog leefde was dit gebied echter nog moerasachtig. In de omgeving van de vindplaats zijn eerder fossielen van onder meer watervogels, meervallen en schildpadden gevonden.

Het dier zou ongeveer zo groot als een hert zijn geweest. Volgens de onderzoekers ging het om een soort kruising van een mager nijlpaard en een langbenig varken.

Er was ook nog even sprake van het dier te vernoemen naar actrice Angelina Jolie, die eveneens volle lippen heeft.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: