Dark
Light

Veel publiek bij herdenking Westerbork

Auteur:
1 minuut leestijd
Nationaal Monument Westerbork
Nationaal Monument Westerbork - cc

De jaarlijkse herdenkingen op 4 mei bij Nationaal Monument Westerbork was dit jaar zeer populair, zo meldt de organisatie. Duizenden mensen kwamen naar de herdenking toe en een recordaantal mensen bezocht overdag het museum, 2300 personen kochten een kaartje.

Monument van de 102.000 stenen in Westerbork
Monument van de 102.000 stenen in Westerbork
’s Avonds luisterden duizenden bezoekers naar de overdenking van kampoverlevende Jules Schelvis en een zogenaamde Drie generaties bijdrage van Ro Horneman met haar dochter en kleinzoon. De van origine Drentse zangeres en actrice Ellen ten Damme bracht twee nummers ten gehore, waaronder Ik lach maar jij bent er niet. Trompettist Egbert Stroeve blies dit jaar voor de vijftiende en tevens laatste keer het Signaal Taptoe.

Jeugd

Jongeren speelden ook dit jaar weer een belangrijke rol in het programma. Eén van de winnaars van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Joy Schroevers, droeg haar gedicht Eén van de duizenden voor.

Leerlingen van de basisscholen de Wegwijzer en de Lindelaar uit het door Westerbork hebben het Nationaal Monument Westerbork geadopteerd en legden bloemen bij de herdenking. Ook ruim vijftig studenten van Pabo-instellingen uit heel Nederland waren bij het programma betrokken. Zij keerden op 4 mei terug van een door het Herinneringscentrum Kamp Westerbork georganiseerde reis naar het voormalige vrouwenkamp Ravensbrück. Scholieren van het dr. Nassau College Quintus uit Assen lazen namen voor van uit kamp Westerbork gedeporteerde kinderen.

DVD: Westerbork – Het Doorvoerkamp Naar De Dood

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×