Dark
Light

Waar komt deze barak vandaan?

Auteur:
1 minuut leestijd
De barak in Wageningen – Foto: Anton van Drumpt
De barak in Wageningen – Foto: Anton van Drumpt

In Wageningen staat een oude barak die momenteel nog dienst doet als clubhuis van een plaatselijke damvereniging. Een van de leden van die vereniging, Anton van Drumpt, is nu op zoek naar de herkomst van de barak.

Tekening van de barak
Volgens de Wageninger is de barak rond 1948-49 in Wageningen neergezet. Hij werd aanvankelijk gebruikt voor een stichting die zich bezighield met jeugdzorg. Vanaf 1967 deed hij dienst als kantine voor de plaatselijke voetbalvereniging en op dit moment wordt de barak nog gebruikt door de Wageninger damvereniging WSDV.

Anton van Drumpt is geïnteresseerd in de herkomst van de barak en heeft in Wageningen al aardig wat rondvraag gedaan. Oud-bestuursleden van de voetbalclub SKV meldden hem dat de barak uit Kamp Vught of Amersfoort zou komen. Dat bleek echter niet te kloppen. Van Drumpt:

“Vught had geen ramen aan de kopse zijden en Kamp Amersfoort is pas in 1968 afgebroken.”

De Wageninger kwam hierna in contact met een plaatsgenoot die denkt dat hij de barak in halverwege 1948 heeft opgehaald in Bruckenau. Daar stond tijdens de Tweede Wereldoorlog een arbeitslager en na de oorlog zouden er nog enige tijd Polen in zijn opgevangen. Over de herkomst van de barak bestaat echter nog altijd onduidelijkheid. Van Drumpt:

“Eigenlijk hebben wij geen concreet bewijs van voor 1962.”

Wie, bijvoorbeeld op basis van de foto of tekening, meer denkt te weten over de herkomst van de barak kan contact opnemen met Anton van Drumpt via [email protected].

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×