Webby Award voor Achterhuis Online

Achterhuis Online
Het Achterhuis Online, de 3D versie van Anne Franks onderduikplaats, heeft een Webby Award gewonnen. De International Academy of Digital Arts and Sciences heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het Achterhuis Online werd gelanceerd ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Bezoekers van de site kunnen digitaal wandelen door het Achterhuis, de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar zat ondergedoken en waar ze haar wereldberoemd geworden dagboek schreef.Het project werd ontwikkeld door technologiebedrijf LBi Lost Boys en de Anne Frank Stichting en was genomineerd in twee categorieën.
Het Achterhuis Online won uiteindelijk de Webby Award in de categorie Best Cultural Institutions gewonnen. Eerder won het project al een Adobe Max Awards, een internationale prijs voor het beste gebruik van Adobe oplossingen in innovatieve digitale applicaties. Ita Amahorseija, programmamanager ICT van de Anne Frank Stichting, is uiteraard blij met de Webby Award:

- advertentie -

Dat we de prijs ‘Best Cultural Institutions’ juist krijgen op de dag dat het Anne Frank Huis als museum 51 jaar bestaat, maakt het allemaal extra bijzonder. Deze juryprijs tezamen met de lange verblijfstijd van bezoekers laat zien dat we er met LBi Lost Boys in zijn geslaagd om de herinnering aan Anne Frank op een unieke manier levend te houden.

De Webby Awards worden jaarlijks internationaal toegekend aan de beste websites ter wereld. Uit bijna tienduizend inzendingen vanuit zestig landen en alle staten van de VS waren ongeveer 340 projecten genomineerd. De prijsuitreiking vindt op 13 juni plaats in New York.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: